Šumavský pivovar
Pivo se ve Vimperku vařilo ve dvou pivovarech: zámeckém, již před rokem 1547 (Rožmberský, později Schwarzenberský) a Měšťanském (právo obnoveno Petrem Vokem z Rožmberka v roce 1598). Vaření piva dosáhlo největšího rozmachu v 19. století. Poslední pivovar (Schwarzenberský, po znárodnění patřící pod Jihočeské pivovary) byl uzavřen v roce 1967.
Roční výstav současného minipivovaru je 300 hl ročně. Varny mají objem 2 hl. Vaří se klasický český ležák tradiční technologií spodního kvašení z českých surovin. Základní sortiment doplňujeme různými speciálními druhy piv.
Kolektiv Šumavského pivovaru má ve svých řadách odborníky, kteří dosáhli na soutěžích řadu špičkových ocenění. Věříme, že piva značky ŠP Vimperk si získají i vás.
Restaurace pivovaru orientuje svoji teplou i studenou kuchyni na jídla ladící s vařenými typy piv. Na jídelním lístku najdete i jídla sezónní a šumavské speciality.
Bude nám potěšením připravit pro vás pohoštění při rodinných oslavách, svatbách a firemních akcích s individuálně sestavným jídelníčkem podle vašich přání.
Po domluvě je možná prohlídka pivovaru s odborným výkladem, účast na vaření piva nebo i uvaření vlastního piva.